Ojciec właścicielki miał wtedy Wydawnictwo Ludowe oraz Księgarnię Ludową w Łodzi. Księgarnia Ludowa wydała m.in. "Sikorski i jego żołnierze" Stanisława Strumph-Wojtkiewicza.
Mamy więc nadzieję, że to ponowny początek tradycji rodzinnej.
W planach mamy wydanie wielu publikacji związanych przede wszystkim z tematyką włoską i kulinarną.
Autorką pierwszej publikacji "Miasta Widma w Toskanii" jest Aleksandra Seghi – filolog włoski, dziennikarka polskiego magazynu La Rivista oraz współredaktorka portalu informacyjnego Polacy we Włoszech (www.polacywewloszech.com). Mieszka w Toskanii. Autorka książek: Smaki Toskanii, Słodkie pieczone kasztany czyli toskańskie opowieści ze smakiem, Zielona Toskania, Domowa kuchnia włoska, Pascal 360º, Fanklub buleczek z rozmarynem czyli ciąg dalszy toskańskich opowieści ze smakiem oraz blogów Moja Toskania (www.aleksandraseghi.com), Turysta w Toskanii (www.turystawtoskanii.blogspot.com), Gas a Modo Bio (www.gasamodobio.blogspot.com). Prowadzi kursy kulinarne oraz pisze dla polskich gazet i portali internetowych o kuchni i życiu we Włoszech.
Nad zdjęciami do publikacji kulinarnych pracuje Marta Król. Na co dzień związana z branżą hotelarską. Jednak jej wielką pasją jest robienie smakowitych zdjęć. Nie przechodzi obojętnie obok sklepów z miseczkami, talerzykami, kubkami itp...
Robiła zdjęcia dla Hilton Warsaw, DoubleTree by Hilton Warsaw, magazynu La Rivista, do książek autorstwa Aleksandry Seghi: Zielona Toskania, Domowa Kuchnia Włoska oraz Fanklub buleczek z rozmarynem czyli ciąg dalszy toskańskich opowieści ze smakiem.
Portfolio mieści się na stronie: http://fotomannia.bnx.pl/photogallery.php
Nessun commento:
Posta un commento